“Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje.”

Moeder Theresa (1910-1997)

14226649223_e66f811278_b

 

Ik geloof in de kracht van mensen. Soms is hulp nodig om die kracht te kunnen gebruiken, om te kunnen groeien. Veridux schenkt 1% van haar omzet aan Kiva. Zij verstrekken microkredieten aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Kijk gerust op www.kiva.org om geïnspireerd te raken. Help je ook mee?

Verleende microkredieten

Rusudan is 51 jaar oud, gescheiden en heeft een zoon en schoondochter. Ze leeft in Tbilisi centrum. Rusudan en haar zoon werken hard voor de familie’s welzijn. Ze werken in een traditionele bakkerij. Hun inkomen is niet voldoende om alle dagelijkse uitgaven. Rusudan wil graag een voedsel gaan produceren.

Rusudan heeft een microkrediet van 700 dollar gevraagd. Hiermee wil ze alle spullen kopen om maaltijden vanuit huis te kunnen verkopen. Ze is een goede kok en kan heeft kans op loyale klanten. Deze nieuwe business zal Rusudan helpen om meer inkomen te generen.

Zajmira – Albanië

Zajmira is een 40-jarige getrouwde moeder van 4 kinderen. Haar jongste is 7 jaar oud. De foto is gemaakt voor haar huis. Ze wil graag het dak repareren.

“Ons dak valt uit elkaar en lekt overal. We plaatsen emmers als het regent. Ik ben vooral bezorgd over de gezondheid van de kinderen, die in een nat huis moeten wonen en slapen. Afgelopen winter regende het veel en hadden we wekelijks problemen. Het repareren van het dak is noodzakelijk en we waarderen de hulp van de iedereen die ons een microkrediet wil verstrekken.”

Zajmira’s bron van inkomsten is de veestapel die ze houdt.

Simiy – Cambodja

Simiy is weduwnaar en vader van een schoolgaand kind. Hij is 29 jaar oud en woont in het Kror Kor district in de provincie Pursat in Cambodja. Simiy heeft 1,5 hectare land waar hij rijst op plant. Deze bron van inkomsten levert hem 2 euro per dag op. Met het verstrekte microkrediet bouwt hij een degelijk houten huis als onderkomen voor hem en zijn kind.